۰ تا ۱۰۰ کارت گرافیک 💥 ماینینگ
شما عزیزان میتونید به جای خوندن مقاله به صوت زیر گوش دهید.❤🖤
آنچه در این مقاله خواهید خواند...
کارت گرافیک چه چیزی است و چه کاری انجام میدهد ؟
کارت گرافیک قطعهای در کامپیوتر می باشد که خود یک مجوعهی مستقل است و تصویرها رو برای نمایش در صفحه نمایشگر (مانیتور) آماده میکند . در حقیقت کارت گرافیک دادههای تصویرها و ویدیوها رو شرح و ترجمه (رندر) میکند (این اطلاعات رو به سیگنالهای قابل درک برای مانیتور تبدیل میکند) و این تکلیف رو از دوش پردازندهی سیستم برمیدارد و به آن کمک میکند .
کارت گرافیک نمایش تصویرهای ۳ D رو راحتتر میکند ، بازه وسیعتری از رنگها رو ساپورت میکند و کیفیت تصویر بالاتری رو عرضه میدهد . این قطعه برای افرادی که کار ادیت ویدیو یا گیمینگ انجام میدهند بسیار مهم می باشد .
GPU چیست ؟
پیشازاین کارتهای گرافیک وجود نداشتند و وظیفهی رندرینگ به عهدهی قطعهای به نام GPU بوده است . کم کم با اومدن اقسام کارت گرافیک این قطعه به عضوی از این گروه تبدیل شد .
GPU اختصاری عبارت Graphics Processing Unit و به معنی واحد پردازندهی گرافیک می باشد . GPU یک چیپ یا تراشه است که مغز کارت گرافیک می باشد و تصاویری که در نمایشگرتون میبینید رو آن تولید میکند. قدرت کارت گرافیک به تراشهی آن وابسته است . GPU مترجم اصلی کارت گرافیک است . تصاویر و جلوههای پیچیدهای که شما در گیم ها کامپیوتری مشاهده میکنید به GPUهای قدرتمند و سریع احتیاج دارند .
قبل از GPU ، خود CPU این کار رو انجام میداد گرچه برای کارهای امروزی مشابه گیمینگ جوابگو نخواهد بود ، برای همین بتدریج GPU به قطعهای جدا تعویض شد .
اقسام کارت گرافیک
در مجموع سه نوع کارت گرافیک وجود دارد :
– کارت گرافیک مجزا ( Discrete )
– کارت گرافیک آن برد ( onboard)
– کارت گرافیک اکسترنال ( eGPU )
اقسام پورت کارتهای گرافیک
اقسام کارت گرافیک میتوانند با استفاده از اقسام مختلف پورت به مانیتور متصل شوند . شما بایستی کارت گرافیکی بخرید که با پورتهای مانیتورتون همخوانی داشته باشد یا برعکس . بیشتر کارتهای گرافیک حداقل دو یا سه پورت خروجی دارند تعداد پورت در کارتهای گرافیک مدرن ممکن است به ۴ پورت برسد . در ادامه اقسام پورتهایی رو میبینید که در کارتهای گرافیکی پشتیبانی میشوند .
VGA
پورتهای VGA یا Video Graphics Array (عنوان D -Sub هم شناخته میشوند) از ابتداییترین خروجیهای کارت گرافیک محسوب میشوند و سیگنالهای آنالوگ رو انتقال میدهد . این گونه پورت کمترین بازدهی رو در میان خروجیها دارد . پورتهای VGA در خیلی از مواقع بهخوبی کار میکنند اما پورتهای دیگه کیفیت ویدیویی بالاتری دارند .
DVI
پورت خروجی DVI یا Digital Visual Interface شامل دو نوع DVI -I و DVI -D است که گونه I هم سیگنالهای دیجیتال و هم آنالوگ رو حمل میکند ولی گونه D فقط سیگنالهای دیجیتال رو منتقل میکند . این پورت در بیشتر مانیتورهای تخت وجود دارد و یک پورت مناسب برای اتصال کارت و مانیتور شمرده میشود .
HDMI
پورت HDMI یکی از محبوبترین شیوه های اتصال کارت گرافیک و مانیتور می باشد زیرا سرعت و سازگاری بالایی با اغلب سامانه ها دارد . این گونه پورت میتواند ویدیو و صدا رو بهصورت همزمان حمل کند .
DisplayPort
این گونه از پورتها در حال محبوب شدن هستند و کیفیت بالاتری رو پشتیبانی میکنند و در مانیتورهای نسل جدید مشاهده میشوند . پورت DisplayPort میتواند ویدیو ، صدا و باقی اقسام دادهها رو ارسال کند .
کارتهای گرافیک از هر قسمی که باشند نقش خیلی مهمی رو در اقسام کامپیوتر ، لپتاپ و… دارند . حتی در گوشیها و تبلتهای امروزی از GPU و تراشههای گرافیکی استفاده میشود . با پیشرفت بازیها و افزایش خیلی زیاد کیفیت ویدیوها نقش این قطعات بیشترازقبل به چشم میاد . به همین دلیل است که قدرت پردازشی و گرافیکی آنها روزبهروز در حال افزایش است و رقابت سنگینی بین تولیدکنندههای کارت گرافیک در جریان می باشد . با ورود اینتل به بازار کارت گرافیک این رقابت سنگینتر هم میشود .
سخن پایانی
در این مقاله با اقسام کارت گرافیک و خصوصیت های آنها آشنا شدیم و فهمیدیم که کارت گرافیک یکی از مهمترین قطعات سیستم است و برای خریدن آن دقت لازم می باشد . به اضافه اینکه مادربرد هم حتما باید از نوع اتصال کارت گرافیک پشتیبانی کند . این قطعه در بیشتر موارد گران تر از بقیهی قطعهها می باشد و اگر میخواهید یک سیستم گیمینگ اسمبل نمائید ، قسمت بزرگی از بودجهی شما باید به کارت گرافیک اختصاص داده شود .
بیشتر بخوانید : بهترین ماینر چیست؟
AMD و nVIDIA هر دو کارت گرافیکهای خیلی خوبی تولید میکنند و نمیشه بین آنها یکی رو انتخاب کرد. اگه سوالی از کارت گرافیک دارید میتونید در بخش نظرات برای ما کامنت بذارید .
نظرات خود را با ما از طریق شماره ۰۲۱۹۱۰۰۴۳۷۲ در میان بگذارید.