انواع 👈کارت گرافیک👉
آنچه در این مقاله خواهید خواند...
شما عزیزان میتونید به جای خوندن مقاله به صوت زیر گوش دهید.❤🖤
مقایسه انواع کارت گرافیک
دو نوع کارت گرافیک برای کامپیوتر وجود خواهد داشت ؛ ۱. کارت گرافیک اختصاصی (dedicated) ، ۲. حافظه گرافیک یکپارچه (integrated) یا همان اشتراکی . مورد اول ، سختافزار مخصوص خودش را داراست و گزینهای جدی برای گرافیک کامپیوتر محسوب می گردد . گزینهی دوم ، منبع ها را از دیگر بخشهای کامپیوتر قرض میگیرد و به عنوان یک راهحل بینابینی شناخته می گردد .
ولی آیا این نوع مقایسه منصفانه می باشد ؟ هر سیستمی مزایا و معایب مخصوص خودش را دارد و مهم این می باشد که پیش از انتخاب و خرید کامپیوتر با خصوصیت های آنها آشنا باشید و ببینید که کدامیک برای شما مناسب می باشد . در اینجا درمورد کارت گرافیک اختصاصی (dedicated) و کارت گرافیک مجتمع (integrated) صحبت می کنیم .
1 . کارت گرافیک مجتمع چه می باشد ؟ (Integrated Graphics)
کارت گرافیک مجتمع یا Integrated graphics در کامپیوتر به این معنی است که پردازنده گرافیکی (GPU) در سیپییو سیستم (CPU) ادغام شده است . این شیوه چند مزیت دارد . فضای کمتری در کامپیوتر اشغال می نماید ، موجب بهرهوری در مصرف برق می گردد و ارزان تر از یک کارت گرافیک اختصاصی می باشد .
در اوایل اسم گرافیکهای اشتراکی بد در رفته بود؛ اما کمکم این ذهنیت تغییر کرد و در سالهای اخیر ، دید مثبتتری به آنها وجود دارد . امروزه حافظه های گرافیک اشتراکی برای کامپیوترهایی با کاربری عمومی از جمله انجام بعضی از گیمهای معمولی و تماشای ویدئوی ۴ K بیشترازحد توقع جواب میدهند؛ اما هنوز در بعضی از حوزهها کمبود دارند .
این نوع کارت گرافیک ، برای کار کردن با نرمافزارهای گرافیکی مناسب نمی باشد . همچنین انجام بعضی از گیم های رده بالا که گرافیک سنگینی دارند ، با کارت گرافیک مجتمع مقدور نمی باشد . تعداد گیم های فوقالعادهای که بتوان با کارت گرافیک مجتمع بازی کرد ، اندک می باشد .
بیشتر بخوانید : ماینر استثتایی🤩
نکتهی مهم دیگر این می باشد که گرافیک یکپارچه ، حافظه را با حافظهی اصلی سیستم به اشتراک میگذارد . به همین علت است که با نام کارت گرافیک مجتمع یا حافظه گرافیک اشتراکی هم شناخته می گردد . چنانچه کامپیوتر شما ۴ گیگابایت رم و ۱ گیگابایت حافظه گرافیکی اشتراکی داشته باشد ، تنها ۳ گیگابایت حافظه برای کارهای عمومی در دسترس می دارید .
اغلب پردازندههای مدرن ، GPU یکپارچه دارند . در کامپیوترهایی هم که مجهز به کارت گرافیک اختصاصی می باشند ، نرمافزار به صورت اتوماتیک بین دو مدل پردازندهی گرافیکی سوئیچ می نماید . علت این کار ، ایجاد تعادل میان عملکرد سیستم و بهرهوری در منابع می باشد .
کارت گرافیک مجتمع اغلب در دستگاههایی به کار میرود که کوچک و باریک بودن اندازهی آنها ، مهمترین مسئله می باشد. مثلا لپتاپها ، تبلتها ، گوشیهای هوشمند و کامپیوترهای دسکتاپ ارزانقیمت در این گروه قرارمیگیرند .
2 . کارت گرافیک اختصاصی چه چیزی است ؟ (Dedicated Graphics Card)
کارت گرافیک اختصاصی یا Dedicated Graphics Card قطعهای سختافزاری می باشد که برای مدیریت کارهای گرافیکی کامپیوتر استفاده می گردد . این نوع کارت گرافیک ، با نامهای کارت ویدئو یا کارت گرافیک مجزا هم شناخته می گردد .
کارتهای گرافیک ، انواع متفاوتی دارند؛ ولی همهی آنها دربردارنده یک پردازندهی گرافیکی (GPU) ، حافظه رم و یک فن برای خنککردن آن میشوند .
مزیت کارتهای گرافیک اختصاصی در این می باشد که میتوانید برای هر کار گرافیکی سنگینی ، یک کارت گرافیک قدرتمند و مناسب آن کار پیدا نمائید . این قطعات ، حافظهی سیستم را به اشتراک نمیگذارند و در اغلب سیستمها به آسودگی آپدیت میشوند . از عیب های آنها نیز میتوان به گرانقیمت بودن ، اندازهی بزرگ و تولید گرمای بسیار اشاره نمود .
عموماً کارتهای گرافیک اختصاصی در کامپیوترهای دسکتاپ میان رده یا حرفهای به کار میروند . بعضی از لپتاپهای رده بالا و حرفهای نیز مجهز به این نوع کارت گرافیک می باشند .
نتیجه گیری
دو نوع کارت گرافیک برای کامپیوتر وجود خواهد داشت ؛ ۱. کارت گرافیک اختصاصی (dedicated) ، ۲. حافظه گرافیک یکپارچه (integrated) یا همان اشتراکی . عموماً کارتهای گرافیک اختصاصی در کامپیوترهای دسکتاپ میان رده یا حرفهای به کار میروند . بعضی از لپتاپهای رده بالا و حرفهای نیز مجهز به این نوع کارت گرافیک می باشند .
کارت گرافیک مجتمع اغلب در دستگاههایی به کار میرود که کوچک و باریک بودن اندازهی آنها ، مهمترین مسئله می باشد. مثلا لپتاپها ، تبلتها ، گوشیهای هوشمند و کامپیوترهای دسکتاپ ارزانقیمت در این گروه قرارمیگیرند .
نظرات خود را با ما از طریق شماره ۰۲۱۹۱۰۰۴۳۷۲ در میان بگذارید.